fbpx

Sitrusfestival i Menton og karneval i Nice

27. februar - 2. mars 2020 / 5 dager

Den franske riviera har sitt helt eget mikroklima og en naturlig skjønnhet som har gjort kyststrekningen kjent over hele verden. Vi besøker rivieraen i slutten av februar, når våren melder sin ankomst med et fyrverkeri av et karneval i Nice, en fargerik sitrusfestival i Menton, på grensen mellom Frankrike og Italia, og velduftende mimosablomstring i hager og parker.

Rivieraen har vært tilfluktssted for solhungrige nordboere i flere hundre år. Et unikt mikroklima kombinert med særdeles mange soltimer, gjør at området har et av de beste klimaene i Europa. Selv midt på vinteren kan man som regel spise lunsj utendørs under palmene mens man skuer utover det blå Middelhavet.

At det igjen går mot lysere tider også her, markeres med et fargerikt karneval i rivierahovedstaden Nice i slutten av februar, når vi besøker området. I nabobyen Menton arrangeres det sitrusfestival med fantastiske utstillinger laget av nettopp sitrusfrukter, som det jo dyrkes en del av spesielt i områdene rundt Menton. Og i hageanlegg, som for eksempel vakre Jardins Ephrussi de Rothschild, sørger mimosablomstring, våririser, cyklamen og andre blomstrende vårsjarmører, for at man kommer i den rette vårstemningen samtidig som snøen ligger tykk over det meste av Norge. I løpet av turen rekker vi også innom elegante Monte Carlo i lilleputtstaten Monaco.

Tjuvstart våren med Linnea Reiser på den franske rivieraen i år!

«Vi arrangerte vår første hagereise til Den franske rivieraen i samarbeid med Hageselskapet i 1995. I mange år var dette vårt mest populære reisemål. Vi gleder oss til å komme tilbake».

Sylvi HollstedtReiseleder

5. januar 2020

Inspirasjon:

Dag til dag program:

Dag 1 – torsdag 27. februar

Flyturen fra Oslo til Nice er kort og behagelig og vi ankommer flyplassen i Nice utpå kvelden. Vi går inn i den ventende bussen som kjører oss til vårt hyggelige 4-stjerners boutique hotell, La Malmaison, som ligger midt i sentrum av Nice med kort gåavstand til butikker, folkeliv og fortauskafeer.

Det er sen kveld, men vi samles likevel til en velkomstdrink i baren før vi faller til ro på den franske rivieraen.

Dag 2 – fredag 28. februar

Etter en god frokost, som sikkert byr på både tradisjonelle croissanter og sterk og god franskbrent kaffe, skal vi faktisk begi oss like over grensen til Italia i dag for å besøke markedet i Ventimiglia; en markedsklassiker man bør få med seg når man besøker rivieraen. Mellom salgsboder som selger alt fra elegante skinnhansker til enkle hageredskaper, finnes det også små og større boder som selger italienske delikatesser, for eksempel Parmesan-ost til en brøkdel av prisen hjemme. Kjøreturen til Ventimiglia, langs den legendariske rivierakysten, er ellers en opplevelse i seg selv med elegante villaer som klamrer seg til fjellsiden på den ene siden og det blå Middelhavet på motsatt side av veien. Vi spiser felles lunsj utenfor Ventimiglia med tradisjonelle italienske delikatesser på menyen og med flott utsikt utover Middelhavet fra restauranten.

Tidlig ettermiddag tar bussen oss tilbake igjen via lilleputtstaten Monaco. Vi gjør et stopp i legendariske Monte Carlo hvor vi strekker litt på bena mens vi studerer de elegant kledde og gjerne stinnrike Madammene og Monsieurene. Kanskje blir det også tid til å ta en kaffekopp, for eksempel på det hyggelige torget i Monte Carlo, eller man kan ta en spasertur gjennom byparken hvor blomsterbedene på denne tiden av året gjerne er fulle av stemorsblomster i alle regnbuens farger.

Før vi ankommer Nice, besøker vi fantastiske Jardins Ephrussi de Rothschild som ligger på legendariske Cap Ferrat; kjent for sine flotte paraply-pinjetrær og elegante villaer. I hagen, som det franske kulturdepartementet karakteriserer som et av landets vakreste hageanlegg, ser vi fargerike vårblomster og beplantninger omkranset av palmer, sypresser, formklipte buksbomparterrer, hageskulpturer og storslåtte vannfontener. Selve den slottsaktige villaen, som mellom 1905 og 1912 ble bygd til baronesse Béatrice de Rothschild, er en særdeles interessant opplevelse med sine samlinger av antikke møbler, porselen og kunst, og vi får sightseeing i villaen med egen guide. Ved sin død i 1934 testamenterte baronessen eiendommen til Académie des Beaux Arts, noe som gjør at vi «vanlige dødelige» også har tilgang til denne herskapelige herligheten i dag.

Vi ankommer vårt hotell sent på ettermiddagen og har kvelden til egen disposisjon, men reiseleder samler de som har lyst til å spise middag sammen på en hyggelig fransk restaurant i nærheten.  (F/L)

Dag 3 – lørdag 29. februar

Blomstertorget i gamlebyen i Nice er gjerne et fargerikt skue lørdag formiddag, og etter frokost samles gruppen og spaserer ned for å ta en nærmere titt på markedet og få litt blomstrende vitamininnsprøyting etter en lang vinter der hjemme. Det er karnevalstemning i byen, og i bygater og på torg kan man nok se en del folk i gøyale kostymer.

Vi får et par timer til å gå rundt i Nice på egen hånd for å kunne handle litt og spise litt lunsj, før vi tidlig ettermiddag igjen samles for å gå til tribunen hvor vi skal skue blomsterparaden som er en vesentlig del av karnevalet i Nice. Paraden er en fargerik opplevelse, og du vil nok se både Herr Tulipan og Fru Mimosa eller kanskje Bestemor Kål i sine kreative kostymer.

Glade og fornøyde av den muntre kanevalsstemningen, begir vi oss tilbake til hotellet, hvor det blir tid til en kort hvil før vi igjen samles i resepsjonen for å spise felles middag på en god fransk restaurant. Mat, det kan franskmennene! (F/M)

Dag 4 – søndag 1. mars

Den første dagen i mars er her, men temperaturen føles nok mer som mai-vær der hjemme for oss som er så heldige å kunne feriere på den franske riviera.

Etter frokost, tar bussen oss til Menton, en fransk by som ligger helt inntil grensen mot Italia. Vi kjører en annen rute langs Middelhavet i dag, det finnes nemlig fire legendariske kjøreruter å velge mellom, alle vakre på hver sin måte.

Sitrus takler ikke frost, men i Menton har man lange tradisjoner for sitrusdyrking pga. byens og nærområdets gunstige frostfrie klima. Sitrus er byens spesiale, og på en tid av året hvor sitrusfruktene gjerne høstes inn, pyntes byens gater opp med de mest kreative sitruskreasjoner. Ikke nok med det, byen arrangerer også en egen sitrusparade, Golden-fruits parade: Vi har billetter og gode sitteplasser slik at vi kan betrakte det muntre og gøyale sitrusopptoget fra beste orkesterplass. Lunsj blir på egen hånd, men i hyggelige Menton finnes det mange spisesteder å velge mellom.

Etter opptoget, besøker vi også en flott innendørs orkidéutstilling, før vi ankommer vårt hotell i Nice sen ettermiddag.

Utpå kvelden samles igjen gruppen for å spise felles middag på en god fransk restaurant. Kanin, oliven, vaktler, artisjokker, trøfler, sitrusfrukter … hvem vet hva slags franske godbiter som står på kveldens middagsmeny.  (F/M)

Dag 4 – mandag 2. mars

Alle flotte opplevelser har en ende. Vi har fly klokken 1310, så du rekker trolig en spasertur ned til palmekledde legendariske Promenade des Anglais etter frokost for å ta farvel med rivieraen og Middelhavet og trekke inn duften av mimosa, før bussen henter oss og kjører ut til flyplassen.

Hjemme er det nok fremdeles vinter når vi lander. De mange fargerike minnene fra rivieraen sørger imidlertid for å gjøre ventetiden til våren endelig kommer her hjemme, betydelig kortere.  (F)

Kart for Nice og Menton:

Praktiske opplysninger:

Reise:

Vi flyr med Norwegian til/fra Nice

27. februar Oslo-Nice kl. 1730 - 2025
02. mars Nice-Oslo kl. 1310 - 1600

Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger, osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til/fra Nice. Ta kontakt med oss om dette.

Hotell:

Vi bor i en stille gate midt i sentrale Nice. Vårt hotell er et hyggelig 4* boutique hotell som har alt vi trenger.

Guide / reiseleder:

Ved ankomst blir vi møtt av vår erfarne autoriserte skandinavisktalende guide som bor i Nice. Hun er meget kunnskapsrik og kan alt om området og dets flora. Fra Gardermoen er Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser med som reiseleder.

Sylvi Hollstedt

Reiseleder

Siden 1986 har hun organisert og gjennomført konferanser, seminarer, ulike gruppereiser i inn- og utland for bedrifter og privatgrupper. Men nå er det grønne reisemål som ligger hennes hjerte nærmest.

Måltider:

Det serveres skikkelig frokost hver dag. (3), aperetiv (1), lunsj (1), middag (2)
Vi spiser på gode utvalgte restauranter. Menyen består av 3 retter inkl. drikke.

Påmelding og betaling:

Påmeldingsfristen er satt til 5. januar 2020

«Early Bird» – rabatt kr. 500, bestilling før 5. desember 2019.

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 3000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling 5-6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt 10-12 dager før avreise.

Generelle reisebetingelser og regler ved avbestilling.

Vi oppforderer alle våre gjester til å gjøre seg godt kjent med våre generelle reisevilkår ved bestilling. Her på websiden finner du i tillegg noen gode reiseråd og svar på vanlige spørsmål.

Pris for denne innholdsrike reisen:

Kr 12.500 / per person i dobbeltrom

Tillegg: Kr 1.700 i rom brukt alene

Og inkluderer:

 • Fly Oslo-Nice t/r med Norwegian
 • Bagasje inntil 20 kg + håndbagasje inntil 8 kg
 • Vi er behjelpelige med tilslutningsfly til/fra Gardermoen fra andre steder i landet. Bestilles ved påmelding)
 • 4 netter i dbl.rom i beskrevet 4* - hotell
 • Måltider: Full frokost (3), lunsj (1), aperetiv (1), middager (2) inkl. drikke
 • Alle innganger og omvisninger
 • 4 dagers innholdsrikt program
 • Reiseleder Sylvi Hollstedt er med fra Gardermoen
 • Autorisert svensktalende lokal guide
 • Privat buss/sjåfør under hele turen
 • Lokale skatter, mva.
 • Tips til guide, sjåfører

Prisen er beregnet ut fra minimum 25 fullt betalende deltagere, valutakurser og kjente avgifter per oktober 2019. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.