fbpx

Herskapelig hagereise i beste Downton Abbey Stil

3. - 7. mai 2020 / 5 dager

Har du fulgt med på tv-serien Downton Abbey? Har du kanskje også sett den nye spillefilmen med sine storslåtte gods, frodige hageanlegg og vakre miljøer?

I begynnelsen av mai arrangerer Linnea Reiser en tur hvor vi har vært så heldige å få inngangsbilletter til selveste Downton Abbey slottet (!), som egentlig heter Highclere castle. Hvilken opplevelse det blir å komme inn i det eventyrlige godset hvor de fleste filminnspillingene har foregått, og hvor Lord Grantham, Maggie Smith som enkegrevinne Violet og barnebarnet Lady Mary Crawley har nippet til tekopper av tynt porselen sittende i myke Howard-sofaer mens kokka Mrs. Patmore, Daisy Manson og alle de andre har rørt rundt i grytene «downstairs».

I tillegg til Highclere castle, som også er omgitt av et storslått hageanlegg signert Englands kanskje største landskapsarkitekt gjennom tidene, besøker vi en rekke andre filmatiske miljøer, inspirerende vårhager rundt gods og gårder, men også landsbyidyller man kun finner maken til i England. Vi bor vakkert til i både Windsor (hvor vi blant annet besøker Windsor Castle) og i Bath (kjent blant annet for sine romerske bad samt fra Jane Austens romaner).

«Bli en del av filmopplevelsen. Møt våren med Linnea Reiser i erkeengelske landsbyidyller og elegante gods og slottshager i royale Windsor, historiske Bath og landlige Cotswolds».

Sylvi HollstedtReiseleder

Fullbooket!

Inspirasjon:

Dag til dag program:

Dag 1 – søndag 3. mai

Vi lander kl 1435, møter vår hyggelige Linnea-guide og kjører umiddelbart av sted for frodige opplevelser.

Første stopp er West Green Gardens. Herregården fra 1720-tallet er omringet av en bedårende hage som består av ulike hagerom skapt av hagedesigneren og forfatteren Marylyn Abbott. Hagen anses som en av Englands fineste herregårdshager. Nå i begynnelsen av mai, er nok spesielt «tulipanrommet» en ekstra fargerik opplevelse sammen med overdådig blåregn, en blomstrende klassiker i mange engelske hager på denne tiden av året.

Inne i det sjarmerende oransjeriet serveres vi Cream tea med deilige scones som metter og det hele skylles ned med god te (eller kaffe). En mer erkeengelske start på en herskapelig Englandstur kan det neppe bli …

Vi kjører videre til hyggelige Windsor hvor vi skal bo på et godt hotell i 2 netter.

Vi spiser felles velkomstmiddag på hotellet slik at vi alle kan lære hverandre å kjenne litt bedre. Jordnære hagefolk har stort sett alltid noe hagenyttig å snakke om. (Cream Tea/M)

Dag 2 – mandag 4. mai

Windsor i grevskapet Berkshire like utenfor London, er blant annet kjent for Windsor slott, en av den britiske kongefamiliens offisielle residenser.

Etter frokost spaserer vi bort til slottsområdet og besøker Windsor Castle, som er Dronnings Elisabeth IIs offisielle hjem. Vi får guiding gjennom deler av slottet, men også i slottskirken hvor vielsen til Harry & Meghan nylig fant sted. Parkområdet som omgir slottet, er også en opplevelse med sine skulpturer, flere hundre år gamle trær og majestetiske alleer.

Etter dette imponerende besøket har vi litt egentid i hyggelige Windsor til både litt shopping samt lunsj før vi igjen samles utpå ettermiddagen for elvecruise på Themsen. Fra cruisebåten har vi fin utsikt over Windsor castle, men også legendariske Eton College hvor mange kjente engelskmenn er uteksaminert. I løpet av båtturen passerer vi også Windsor Racecourse, Boveney Loch samt The Willow and Bray Film studio.

Vi går av cruisebåten i vesle Eton village hvor det blir en guidet spasertur tilbake til hotellet.

Middag i kveld blir på egen hånd, men reiseleder og guide tipser om gode steder hvor man kan spise. Det finnes også en hyggelig restaurant på hotellet for de som foretrekker det. (F)

Dag 3 – tirsdag 5. mai

Etter frokost begir vi oss avsted fra Windsor og kjører vestover mot Highclere castle, slottet som er hovedmiljø i både tv-serien og filmen om Downton Abbey. Det er nesten umulig å besøke dette stedet på egen hånd pga. stor pågang etter tv-serien og filmen og fordi «The 8th Earl and Countess of Carnarvon», som bor på slottet, kun tar imot et begrenset antall besøkende hvert år. Vi er imidlertid så heldige at vi har fått billetter til hele gruppen (billettene ble bestilt over 1 år i forveien!). Det vakre palasset i såkalt «Jacobethan-style» ble bygd i 1635 av Sir Robert Dormer og eies altså fortsatt av samme familie. Vi guides gjennom slottet, men også den storslåtte hagen, designet av Lancelot «Capability» Brown, er en perle. For ikke å nevne det herskapelige landskapet hvor man ikke aner konturene til moderne bygg så langt øyet kan se.

Etter slott- og parkbesøk, stopper vi i Marsh Benham for å spise felles tradisjonell lunsj på en pub (kjent for sin gode mat!) før vi kjører videre for et privat hagebesøk. Sammenlignet med Highclere castle, oppleves nok hus og hage som en portnerbolig. Men hagen imponerer og inspirerer med sine formklipte busker som omgir fargerike maibed.

Etter en mettende lunsj og hyggelig hagebesøk, stopper vi i idylliske Lacock, landsbyen hvor flere filmscener av Downton Abbey er spilt inn. Den genuine landsbyen er også brukt som kulisse til filmscener i blant annet Harry Potter filmene, filmatiseringen av Jane Austens Stolthet og Fordom (1995), samt filmatiseringen av Søstrene Boleyn (2007).

Bath, med sine romerske bad, og hvor mange av personene i romanforfatteren Jane Austens romaner, figurerer, regnes som en av England flotteste byer. Vi ankommer vårt hyggelige hotell sentralt i Bath, hvor vi skal bo de to siste nettene, sen ettermiddag/tidlig kveld.

Vi spiser felles middag på hotellet i Bath. (F/L/M)

Dag 4 – onsdag 6. mai

Den morgenfriske rekker nok en spasertur i Bath, før vi samles i bussen og kjører til Iford Manors som for tiden regnes som et av de mest spennende hageprosjektene i Cotswolds blant annet fordi den tidligere sjefsgartneren for kjente Sissinghurst Gardens, Troy Scott Smith, har begynt å jobbe her. Hagen er også mye brukt til filming og var nylig åsted for filmatiseringen av The Secret Garden, eller Den hemmelige hagen, som bygger på den klassiske romanen av Frances Hodgson Burnett. Filmen har premiere våren 2020.

Etter hagebesøket, stopper vi i hyggelige Bradford on Avon, hvor det blir tid til å rusle litt rundt i de sjarmerende gatene på egen hånd samt spise lunsj.

Vi er tilbake i Bath tidlig på ettermiddagen og får en sightseeingtur gjennom den historiske byen med den kunnskapsrike guiden vår. De som ønsker, besøker de kjent romerske badene og rekker kanskje også en tur innom Jane Austen-museet.

Middag i kveld er på egen hånd, men for de som ønsker det, har vi bestilt bord på hyggelige familieeide Ancita som kun er en kort spasertur fra vårt hotell. (F)

For denne dagen står vi faktisk i kø for å besøke hagen som omgir HIGHGROVE CASTLE, residensen til Prins Charles og Camilla Parker Bowles. Hagen regnes som en skatt og er delvis designet av hageinteresserte Prins Charles selv. Vi får imidlertid ikke beskjed om vi får billetter til å besøke denne hagen før i slutten av februar. Av denne grunn har vi derfor ikke tatt besøket med i programmet. Så snart ting er avklart, blir det gitt beskjed om dette.

Dag 5 – torsdag 7. mai

Etter frokost, forlater vi Bath og kjører i retning Heathrow flyplass, men først har vi en hel dag til som skal tilbringes i det vakre engelske landskapet.

Dagens hagebesøk er Bowood House & Gardens. Hagen er designet av den verdenskjente engelske landskapsarkitekten Lancelot «Capability» Brown (1716-1783), også kjent som designer av parkanlegget i tilknytning til Blenheim Palace, deler av Kew gardens samt parken som omgir Downton Abbey-slottet Highclere castle, som vi nylig besøkte. Bowood Gardens blir imidlertid ofte trukket frem som et av de beste eksemplene på hans edle hagekunst. Parken er på hele 8 mål og består både av et arboret rundt en liten innsjø, mange fargerike beplantinger samt en italienskinspirert hagedel på fremsiden av selve godset.

Etter hagevandringen (eller før) får vi også mulighet til å besøke selve herskapshuset. Vi avslutter besøket med en hyggelig felles lunsj før vi fortsetter videre mot flyplassen. Vi ankommer flyplassen i god tid før flyavgang som er klokken 1730.

Kart for Cotswolds:

Praktiske opplysninger:

Reise:

Vi flyr med SAS til/fra London Heathrow
3. mai Oslo – London kl. 1315 – 1435
7. mai London – Oslo kl. 1730 – 2035

 Vi anbefaler at eventuelt tilslutningsfly til/fra Gardermoen bestilles sammen med den øvrige reisen. Dette for at man skal få en gjennomgående billett som er viktig dersom det skulle skje noe med bagasje, flyavganger, osv. Bagasjen går direkte fra utgangspunktet til/fra London.

Reisende til/fra Trondheim, Bergen, Stavanger osv reiser samme morgen via Oslo til London. Reisende fra Stavanger reiser hjem direkte fra London til Stavanger. Ta kontakt med oss om dette.

Hotell:

De to første nettene bor vi i midt i sjarmerende Windsor og de to neste sentralt i Bath. Begge hotellene (4*) er elegant innredet i innbydende, tradisjonelle farger, hyggelige salonger og restaurant. Velutstyrte rom med bl.a. te- og kaffefasiliteter.

Guide / reiseleder:

På Heathrow møter vi vår Blue Badges guide. Hun er svensk og har bodd og arbeidet i Storbritannia i en årrekke. Reiseleder er Arild Sandgren eller Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser.

Sylvi Hollstedt

Reiseleder

Siden 1986 har hun organisert og gjennomført konferanser, seminarer, ulike gruppereiser i inn- og utland for bedrifter og privatgrupper. Men nå er det grønne reisemål som ligger hennes hjerte nærmest.

Måltider:

Engelsk frokost (4), lunsj (1), CreamTea (1), middag (2), kaffe/te ved noen hagebesøk.

Påmelding og betaling:

Denne reisen er fullbooket. Evt, avbestillinger blir annonsert her på websiden eller på vår Facebook side. Du kan ta kontakt på mail hvis du er interessert i stå på venteliste! 

Etter påmeldingen er registrert sender vi en bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 3000/person som betales innen 10 dager.

Restbeløpet forfaller til betaling 5-6 uker før avreise. Flybilletter og annen reiseinformasjon blir tilsendt i god tid før avreise.

Generelle reisebetingelser og regler ved avbestilling.

Vi oppforderer alle våre gjester til å gjøre seg godt kjent med våre generelle reisevilkår ved bestilling. Her på websiden finner du i tillegg noen gode reiseråd og svar på vanlige spørsmål.

Pris for denne innholdsrike reisen:

Kr 16.650 i dobbeltrom

Tillegg: Kr 3.250 i rom brukt alene

Og inkluderer:

 • Fly Oslo-London t/r med SAS
 • Bagasje inntil 23 kg + håndbagasje inntil 8 kg
 • Vi er behjelpelige med tilslutningsfly til/fra Gardermoen fra andre steder i landet. Bestilles ved påmelding)
 • 4 netter i dbl.rom i beskrevet 4* – hoteller
 • Alle innganger og omvisninger
 • 5 dagers innholdsrikt program
 • Reiseleder Sylvi Hollstedt er med fra Gardermoen
 • Svensktalende Blue Badge guide under hele turen
 • Privat buss/sjåfør under hele turen
 • Lokale skatter, mva.
 • Tips til guide, sjåfører
 • Måltider: Engelsk frokost (4), lunsj (2), Cream Tea (1), middag (2), kaffe/kake ved noen hagebesøk

Prisen er beregnet ut fra minimum 25 fullt betalende deltagere, valutakurser og kjente avgifter per oktober 2019. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.