fbpx

Løver og pingviner, vingårder og nyutsprunget blomsterprakt i fantastiske Sør-Afrika

29. oktober – 13. november 2020 / 16 dager (rundreise)

Linnea Reiser inviterer til en uforglemmelige rundreise i verdens kanskje vakreste land! Det er sommer på disse breddegrader av kloden nå, så tidspunktet for vår reise, både med tanke på blomstringen samt naturopplevelsene generelt, er perfekte: På denne tiden av året er Sør-Afrika en herlig blanding av hageopplevelser som i England, Italia og Madeira, samt natur- og villdyrsopplevelser som i Serengeti. Det hele krydres med nydelig mat og fantastisk vin, Sør-Afrika er jo en av verdens store vinprodusenter.

I løpet av drøye 14 dager, skal vi oppleve majestetiske fjell og natur, spektakulær kyst og legendariske Garden Route med juvelen Plettenberg Bay. Knysna med naturreservatet Featherbed og Tsitskikama er et eventyr. I Hermanus ser vi hundrevis av hvaler som leker seg i bukta, og på Kapp Det Gode Håp puster vi inn verdens reneste luft sammen med pingviner, sjøløver og apekatter! Vinområdene nord for Cape Town inviterer til lunsjer under gamle eiketrær, vinsmaking og imponerende rosehager.

Garden Route, Knysna, Hermanus, Stellenbosch og Cape Town-områdene har verdens rikeste flora: her vokser potteplantene våre vilt! Vi lærer om fynbos, områdets karakteristiske hedeaktige landskap, og ser mengder av orkideer, pelargonium, protea, erica, kala og iris, blant mye annet. Kirstenbosch National Botanical Garden blir et av høydepunktene sammen med flere private hagebesøk, noe som jo er Linnea Reiser sitt spesiale.

Sør-Afrika er også dyr og vi skal selvsagt på safari. Vi satser på å se «The Big Five»: Afrikas fem store ville dyr som er løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant. Middagene på lodgen serveres under åpen stjernehimmel mens de mange dyrelydene luller oss i søvn.

Sør-Afrika består av en fargerik og vennlig befolking. Historien har imidlertid ikke alltid vært like fredelig: Den mer dystre delen av historien beskrives og oppleves blant annet med besøk i townships og på Robben Island, hvor Nelson Mandela var fange.

Det er faktisk niende gangen Linnea Reiser arrangerer tur til Sør-Afrika og hver gang har vi brukt samme dyktige guide: skandinavisktalende Pierre som assisteres av sin hyggelige kone Jenny. Paret bor i dette flotte landet.

EARLY BIRD RABATT

Bestiller du denne reisen før 1. juni 2020 får du kr 1.000 i rabatt per reisende.

«Velkommen til en tur med ville dyr, storslått natur og frodige blomsteropplevelser som bare Linnea Reiser kan det!».

Sylvi HollstedtReiseleder

1. august 2020

Inspirasjon:

Dag til dag program:

Dag 1 – torsdag 29. oktober

Reise – se Praktiske opplysninger, men avreise er fra Oslo, Gardermoen klokken 1145. Vi flyr med British Airways via London og til Cape Town. På flyet fra London får vi servert middag, ser kanskje en film og så er det natt. Og neste morgen blir vi vekket med frokost på et helt nytt kontinent. Måltider på flyet London-Cape Town.

Dag 2 – fredag 30. oktober

Vi vekkes med frokost, og ankommer Cape Town tidlig morgen (0750). Vi reiser i vår egen tidssone (+ 1 time) så tidsforskjell er derfor ikke noe problem når man reiser til Sør-Afrika. Vår skandinavisktalende guide og buss venter på oss og vår opplevelsesreise i Sør-Afrika kan begynne.

Vårt første stopp er et litt annerledes gartneri som drives av blinde. Her får vi se mange av de plantene vi kommer til å oppleve i løpet av de neste 14 dagene. Gartneriet har også egen kafé som er kjent for sin gode mat, og vi spiser lunsj her før vi kjører videre inn i Karoo-området; kjent for sitt steppeaktige fascinerende landskap med fjell, gress, busker og lave trær. Området er også kjent for sine ville dyr som bavianer og andre apekatter, antiloper, fjellsebra, klippegrevlinger, maurslukere, med flere, samt ørner og andre rovfugler som sultent svever over det åpne landskapet, et landskap som også gjør det enkelt for oss å observere ville dyr!

Det særegne landskapet har selvsagt sitt helt eget planteliv som vi får mulighet til å studere nærmere blant annet i løpet av et stopp i den botaniske hagen i Karoo. Det er på starten av sommeren, en tid av året hvor de mange stedsegne plantene gjerne er på sitt frodigste og mest blomstrende.

Vi sjekker inn på Cumberland Hotel i fredelige Worcester, en by med rundt 70.000 innbyggere som ligger vakkert til midt i dette særegne naturområdet. Vi pakker ut samt tar en oppfriskende dusj, før vi samles til felles velkomstmiddag på hotellet. I løpet av middagen får man god mulighet til å hilse på samt bli litt bedre kjent med de andre i gruppen som man jo skal dele storslåtte naturopplevelser med i de kommende to ukene. Vår erfaring er at mange blir venner for livet i løpet av en tur med Linnea Reiser! (F, L, M)

Dag 3 – lørdag 31. oktober

Vi våkner opp friske og opplagte i et helt nytt kontinent og med et vær og en temperatur som er så langt fra en norsk 31. oktober som det er mulig å komme. Det er shorts og t-skjorte som gjelder!

Etter frokost, sjekker vi ut av hotellet for vi skal på safari! Vi ankommer lodgen og spiser en tidlig lunsj før vi skal ut på “game drive”, eller safari som vi nordmenn gjerne kaller det. Lodgen vi bor på, arbeider med et spesielt prosjekt som går ut på å redde de utryddingstruede gepardene som regnes som verdens raskeste dyr. Ute i bushen her lever de fritt og beskyttet, og vi får se hvordan dette arbeidet foregår. Vi lover virkelig spektakulære opplevelser!

Vi kjører i åpne biler, og våre guider viser oss dyrene vi aldri trodde vi noen gang skulle se. Elefanter, løver, sjiraffer, geparder, bøfler, neshorn, flodhester, osv. Er vi heldige i dag ser vi ”The Big Five”. Midt ute på savannen serveres vi forfriskninger, samtidig som vi får med oss en fantastisk solnedgang før vi returnerer til lodgen.

Her venter middag under stjernehimmelen akkompagnert av eksotiske dyrelyder. Kvelden avsluttes med stillheten på lodgerommet og de mange dyrelydene som jo er lyden av Afrika!  (F/L/M)

Dag 4 – søndag 1. november

Soloppgang og safari – en eksotisk start på dagen. Og det er ikke hver dag men opplever dette!
Tilbake fra en litt anderledes morgenopplevelse, venter en rikholdig frokostbuffet på oss. Safari-eventyret er over for denne gang, og vi fortsetter videre på vår ferd i det utrolige landskapet. Første stopp er i den hyggelige frukt- og vinbyen Barrydale, hvor vi strekker på beina og får tid på egenhånd til lunsj før vi kjører videre. Besøk i The Cango Caves, et 20 millioner år gammelt dryppgrottesystem som borrer seg innover tykke lag med kalkstein. Området har vært bebodd siden tidlig steinalder og betraktes som et av verdens største naturlige underverk. En fascinerende opplevelse!

Vi sjekker inn på Oudtshoorn de Oude Meul Country Lodge, som igjen ligger vilt og herlig vakkert til. Vi samles til felles middag i kveld. (F, M)

Dag 5 – mandag 2. november

Etter to spektakulære dager er vi nå klare for nye opplevelser. Vi fortsetter langs Cape Route 62 som bukter seg gjennom et flott landskap, mens vi nyter synet av majestetiske fjell i stadig skiftende farger. Regionen er en av landets mest varierte og med en overflod av frukthager og vingårder. Route 62 er kjent for å være den lengste vinruten i verden.

Opplevelsene lar ikke vente på seg på veien ned til George og langs kysten til Knysna, midt i verdenskjente Garden Route. Her tar fergen oss til det private Featherbed Nature Reserve som står på Unesco sin verdensarvliste. En firehjulstrekker tar oss helt opp til toppen i reservatet. Her venter lunsjen på oss, før vi til fots skal ut i lett terreng og en spektakulær utsikt over Western Head i Knysna-lagunen. Havet bryter voldsomt mot klippene hvor vi kanskje er så heldige å se de små bukkene Blue Duiker, de fargerike fuglene Knysna Loeries og de utrydningstruede sjøhestene Knysna Seahorses inne i selve lagunen.
Vel tilbake i Knysna spaserer vi bort til vårt hotell (bagasjen er allerede levert) hvor vi skal bo i 2 netter. Middag er på egenhånd i dag, men reiseleder er der og finner et hyggelig sted å spise sammen for de som ønsker.

Knysna er en hyggelig by med en liten miniatyrhavn med butikker, kaféer og restauranter. Vi bor flott til midt i «Knysna`s waterfront». (F, L)

Dag 6 – tirsdag 3. november

Vår rute i dag er kanskje den vakreste på hele Garden Route:

The Garden Route ( afrikaans : Tuinroete) er uten tvil Sør-Afrikas vakreste region. Strekningen er nesten 200 kilometer lang og strekker seg fra Mossel Bay til Storms River Mouth sine vakre strender. Langs den sørlige kysten av Sør-Afrika ligger en av de vakreste strekninger i verden, nemlig Garden Route National Park: En mosaikk av økosystemer som omfatter verdenskjente Tsitsikamma, Wilderness og Knysna Lake områdene. Her finner vi naturlige skogspartier og tilhørende Fynbos-områder, som er en betegnelse for det karakteristiske åpne hedeaktige landskapet. Dette er juvelen i Sør-Afrika. Området har det mildeste klimaet i Sør-Afrika, og det nest mildeste klimaet i hele verden, etter Hawaii. Temperaturen faller sjelden under 10 ° C om vinteren, og er sjelden over 28 ° C om sommeren. Ideelt for vegetasjonen med andre ord.

Vi kjører mer eller mindre langs kysten og tar oss god tid og stopper mange ganger. Vi svinger av fra hovedveien og kommer til Storms River Mouth, hvor havet bryter voldsomt inn mot fantastiske fjellformasjoner. Her kan du dyppe beina i Atlanterhavet for første gang på denne turen. Overraskende kaldt vann kanskje, men det er faktisk ikke så langt til Antarktis som man skulle tro.

Nasjonalblomsten i Sør-Afrika er Protea. Tsitsikamma Protea Farm er en av de største produsentene og eksportørene av Protea. Vi spiser lunsj hos eierne av farmen før vi får en interessant omvisning ute i marken, og vi hilser på de ansatte som klargjør blomstene for eksport, blant annet til Norge.

I nasjonalparken hvor vi nå befinner oss, finnes også “The Big Tree”. Vi går den korte turen inn i skogen og får se det gigantiske treet i Yellowwood som er mellom 600-800 år gammelt.

Vi er tilbake på hotellet vårt i hyggelige Knysna utpå ettemiddagen. Hotellet har oppvarmet svømmebasseng og deilige solsenger og det er godt å slappe litt av etter en begivenhetsrik dag.

Middagen er på egenhånd, men vi som ønsker det, samles og spiser på en av de gode restaurantene like ved hotellet. Deilig sjømat for den som ønsker det, vi er jo tross alt ved havet, men også mye annet spennende på menyen: Mat er man generelt dyktige på å tilberede her nede. (F, L)

Dag 7 – onsdag 4. november

Vi forlater Knysna og setter kursen mot Hermanus via Mossel Bay. Landskapet er ikke mindre vakkert på dagens strekning, så turen går fort unna. Mossel Bay betegnes som den historiske hovedstaden i Sør-Afrika. Vi besøker Bartholomeu Dias Museum Complex hvor vi bl.a. ser det kjente 500 år gamle postkontoret bygget av “milkwood”.

I Swellendam spiser vi felles 3-retters lunsj, før vi fortsetter innover i landet til Albertina og The House of Aloes, Sør-Afrikas opprinnelige Aloe-fabrikk. Produktene herfra er av beste kvalitet, og noe av dette skyldes at aloen ikke sprøytes.

Utpå ettermiddagen kommer vi til den naturskjønne feriebyen Hermanus, verdenskjent som destinasjon for hvalsafari. Lagunen i Hermanus er spesiell for hit kommer et hundretalls hvaler hvert år for å leke. Tiden mellom august og ut i november er den beste. Hermanus er en hyggelig liten by med gode turmuligheter langs havet, noen butikker, gode restauranter og sjarmerende kafeer så hver og en har ettermiddagen og kvelden på egenhånd. Vi har vært så heldige å få rom på Whale Coast Hotel midt i Hermanus. Vi bor her i to netter.

Middag i kveld er på egenhånd, men reiseleder foreslår et tidspunkt vi kan samles slik at de som ønsker det, kan spise middag sammen.(F, L)

Dag 8 – torsdag 5. november

Elgin-dalen er kjent for sine flotte private hager og denne uken er det ”1000 åpne hager”, et arrangment man jo også kjenner til fra Norge.

Dalen er frodig og omringet av fjell og grønne bølgende åser med frukthager, vingårder og olivenlunder. I løpet av dagen møter vi entusiastiske eiere av noen av de fineste hagene i området og vi får høre litt mer om hvordan det er å dyrke sin hage her i verdens vakreste land. Vi besøker hele 4 ulike private hager med forskjellig uttrykk, men garantert med roser i full flor sammen med hortensiaer og eksotiske skogbunnplanter. Vi besøker velassorterte planteskoler, og over alt ser vi ville fugler i fantastiske farger. Under dagen spiser vi lunsj i frodige omgivelser, og vi serveres forfriskninger og/eller te og kaffe med en liten kakebit i et par av de private hagene vi besøker. Disse private hagebesøkene er forholdsvis unike for Linnea Reiser i Sør-Afrika da vi vet at våre reisende har store interesse av nettopp slike besøk!

Vi er tilbake i Hermanus utpå ettermiddagen. Middag i kveld er på egenhånd, men reiseleder samler de som har lyst til å spise middag sammen. (F/L)

Dag 9 – fredag 6. november

Vi må dessverre forlate Hermanus, men nye opplevelser venter: Første stopp i dag er i Bettys Bay og Harold Porter National Botanical Garden. Området er vakkert og midt i hjertet av Cape-distriktets fynbos, som dette åpne hedeaktige landskapet kalles.

Turen fortsetter gjennom flotte fjellpass og inn i området Somerset. Her begynner de virkelig store vinmarkene så lunsjen i dag spiser vi selvsagt på en vingård.

Utpå ettermiddagen kommer vi til universitetsbyen Stellenbosch, bygget i typisk hollandsk (Cape Dutch) og viktoriansk til. Det er sommer så byen byr på et yrende liv og god stemning i de koselige gatene med kunstgallerier, butikker og utekafeer.

Også her har vi vært så heldige å få hotell (Dorpshuis) midt i denne fredelige byen. Vi skal bo her i to netter. Middagen spiser vi sammen på en av byens mange gode restauranter. (F/L/M)

Dag 10 – lørdag 7. november

I dag skal vi se mer av Stellenbosch-området så etter frokost er vi klare for en lørdag med spektakulære vingårder som ligger langs fjellsidene. Det var hugenottene som for over 300 år siden brakte med seg sin eldgamle franske vin- og matkulturtradisjoner hit. Vi kjenner igjen mange gårdsnavn fra gode viner som selges på Vinmonopolet.

Vårt første besøk i dag er Babylonstoren, en gedigen frukt- og grønnsakshage. Vi får en guidet rundvisning og informasjon om de ulike vekstene som dyrkes her.
Vi kan imidlertid ikke være i dette området uten å besøke en vingård: Backsberg har vunnet en rekke priser, vi får smake på de edle dråpene, og vi blir utdelt piknikkurver som vi nyter i skyggen fra de mange gamle trekronene på vingården.

Gode og mette setter vi avsted igjen. Ettermiddagsbesøket er den prisbelønte Boschendal Manor House & Gardens, designet av Gwen Gagan, en autoritet på gamle hager. Hagen har opprinnelige roser som ble dyrket på Kapp og i Øst-India: Blant annet av den grunn tiltrekker hagen seg hageinteresserte besøkende fra hele verden.

Etter den innholdsrike og svært mettende er det begrenset hvor mye mat man orker til kvelden, men reiseleder samler de som ønsker å spise middag sammen i hyggelige Stellenbosch hvor vi ovnernatter en natt til. (F, L)

Dag 11 – søndag 8. november

I dag koster vi på oss en litt rolig morgen før vi sammen skal se litt nærmere på denne hyggelige byen. Vi spaserer til det lille bymuseet med sine hus i vakker «kolonistil», og vi besøker Hortus Botanicus, en botanisk hage som eies og driftes av Universitetet i Stellenbosch. Dette er den eldste botaniske hagen i Sør-Afrika, er kompakt og byr på en stor bredde i planter, både endemiske samt mer eksotiske varianter.

Vi får litt tid på egenhånd til shopping og lunsj, før vi samles og kjører til Cape Town hvor vi skal bo på et sentralt og godt hotell.
For at vi skal bli litt kjent med det kjente område W & A Waterfront, spiser vi middag sammen der i kveld. (F, M)

Cape Town er full av kontraster – alt fra bydeler med fattig slum til monumentale bygg, hvite strender, enorme shoppingsentre, gode restauranter og kaféer. W&A Waterfront er møtestedet i Cape Town og kan sammenlignes med for eksempel Akre Brygge i Oslo, men bare mange ganger større. Her er det alltid noe som foregår av både musikk og opptredener. Skal du shoppe eller bare nyte at du er i Cape Town, er dette stedet. Og med Table Mountain som bakgrunn, er det forståelig at man sier at Cape Town er verdens vakreste by.

Dag 12 – mandag 9. november

Etter nok en god frokost, er vi klare for nye opplevelser.
I dag står Kapp-landet på programmet. Vi kjører sørover og ut mot Atlanterhavet til kystforstedene Sea Point, Clifton, Campe Bay og Hout Bay som er sentrum for fiskeindustrien i Sør-Afrika.

Vi fortsetter utover Kapp-landet på den spektakulære Chapman`s Peak Drive som står på Unescos verdensarvliste. Utsikten herfra er fantastisk, og er vi heldige ser vi helt til Kapp det Gode Håp Lenger sør kommer du ikke på det afrikanske kontinent, og Antarktisk er neste stopp! Vi kjører i naturreservatet som byr på et fascinerende åpent landskap som gjør at man enkelt kan spotte mange typer antiloper, springbukk, bavianer, struts og mer en 150 fuglearter, for ikke å forglemme verdens kanskje reneste luft.

Under dagen koser vi oss med deilig hummerlunsj og vi spaserer blant den sårbare, men takk og lov raskt voksende afrikanske pingvinkolonien på Boulders Beach.

Vi er tilbake i Cape Town utpå ettermiddagen. Kveld på egenhånd. De som ønsker kan sammen med reiseleder ta seg til Waterfront. Her er det nok av spisesteder og noe for enhver smak med tanke på å nyte en god middag. (F/L)

Dag 13 - tirsdag 10. november

Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnet som landets politiske hovedstad. Idag gjør vi oss litt kjent i byen og blant annet med et av de eldste områdene; det fargerike Bo kaap eller Malay-kvartertet. Husene er lave og fargerike, nesten som en Kardemommeby.

Dersom været tillater det i dag (eller en annen dag) tar vi kabelbanen opp til Table Mountain som utvilsomt er storbyens mest kjente landemerke. Herfra har man en fantastisk utsikt over hele Cape-halvøya og i klarvær helt ut til Kapp det Gode Håp. På Table Mountain er det ca. 1.470 ulike plantearter. Det er mer enn i hele Storbritannia!

I dag står hyggelig besøk i Stellenberg Gardens, et klassisk Cape Dutch hjem og hage som har vært i Ovenstone-famliens eie i 60 år. Mrs. Sandy Ovenstone har sammen med kjente lokale hagedesignere og gartnere utviklet fantastiske temahager med bl.a. obelisker og spektakulære buer kledd inn med blant annet New Dawn-roser. I skyggen av vakre trær, serveres vi forfriskninger.

Vi fortsetter så videre til Kistenbosch Botanical Garden, den vakreste og mest kjente av i alt 8 botaniske hager i Sør-Afrika. Hagen ble anlagt i 1913 og ligger vakkert til ved foten av Table Mountain. I 2004 ble hele Cape Floristic Region sammen med Kirstenbosch satt på Unesco sin verdensarvliste. Område er enormt, og vi ser deler av det mest interessante sammen. Det er sommer her nå. Hagen kommer derfor til å vise seg fra sin aller beste side!

Under dagen spiser vi felles lunsj og det er ingen tvil om hvilke land vi er i.
Vel tilbake på hotellet ut på ettermiddagen. Middagen i kveld er på egenhånd, men reiseleder samler de i gruppen som har lyst til å spise middag sammen. (F/L)

Dag 14 – onsdag 11. november

Denne dagen kan du bruke til hva du ønsker, eller du kan bli med på et interessant og unikt township-besøk. Townships ble bygget i apartheidtiden og besøket her kan være en tøff, men likevel fargerik opplevelse. Langa er den eldste township, og vår guide Pierre og hans kone Jenny er involvert i flere prosjekter her. Vi besøker både barnehager, skoler, private hjem og den lokale medisinmannen. I nybyggerkommunen New Rest, som i 1998 verken hadde veier, rennende vann eller elektrisitet, ser vi nå et velfungerende samfunn, og overalt møter vi en utrolig livsglede og gjestfrihet.

Som avslutning inviteres vi til tradisjonell Xhosa lunsj hvor vi underholdes med dans og vakker sang av Xhosa-kvinner.  Ønsker du å være med denne dagen, skiver du dette i ”meldingsfeltet” i påmeldingen.

Alle ting har en ende og dette er siste kvelden vi har sammen på denne fantastiske turen. Dette markerer vi med å spise en hyggelig avslutningsmiddag sammen hvor vi får servert mat og underholdning fra hele Afrika. (F/M)

Dag 15 – torsdag 12. november

I dag er det hjemreisedag, men vi reiser ikke fra hotellet før rundt kl. 1800 så du kan bruke dagen til egne opplevelser. Vi må imidlertid sjekke ut på formiddagen, og bagasjen oppbevares i eget rom på hotellet. Vi prøver også å få beholde ett rom eller to, slik at det blir anledning til å skifte litt tøy for avreisen.

Dersom du ønsker å besøke Robben Island, kan du gjøre det i dag. Båten tar en halvtimes tid ut fra Waterfront. Fremdeles er guidene tidligere politiske fanger som selv satt fengslet sammen med Mandela. Her ser man bl.a. Nelson Mandela sin celle og hører den utrolige historien om fangeøya. Ønsker du å besøke Robben Island denne dagen, skriver du dette i «meldingsfeltet» i påmeldingen.

Vi hentes på hotellet rundt kl. 1800 og tar veien via Blaauwbergstrand og sier et siste farvel til Cape Town og Sør-Afrika for denne gang; et land du kommer til å drømme deg tilbake til resten av livet.

Vi er på flyplassen i god tid før flyavgang kl. 2120. (F)

Dag 16 – fredag 13. november

Vi ankommer Gardermoen (via London), kl. 1610 noe som gjør at man har god tid til å rekke ev. tilslutningsfly til de andre større flyplassene i Norge.
(F og måltider på flyet)

Kart for Sør-Afrika:

Praktiske opplysninger:

Reise: 
Denne gang har vi valgt å fly med British Airways via London og dirkete til Cape Town

29.10.2020 Oslo/London/Cape Town kl. 1145 – 1320 / 1815 – 0750 + 1 dag
12.11.2020 Cape Town/London/Oslo kl.2120 – 0720 / 1255 – 1610 +1 dag

Fly til/fra flyplasser I Norge/Gardermoen kan evt. bestilles sammen med reisen.
Businessklasse – pris på forespørsel.

Hoteller:
Alle hotellene er av god, normal kvalitet, med alt vi trenger. Rommene og badene er godt utrustet og de fleste hotellene har kaffe/te fasiliteter på rommet. Flere av hotellene har svømmebasseng og solsenger.
Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå og er utenfor Linnea Reiser sin kontroll.

 • Cape Town (5 netter) Portswood Hotel 4*. Hotellet ligger like ved V & A Waterfront med forretninger og restauranter. Hyggelige fellesområder, svømmebasseng, restaurant, spa etc.
 • Worcester (1 natt) Cumberland Hotel 3*. Ligger midt i den fredelige byen.
 • Inverdoorn (1 natt) 4*. Lodgen (4*) ligger bare 2,5 times kjøring fra Cape Town og tilbyr ekte afrikansk gjestfrihet og store “en gang i livet” opplevelser.
 • Knysna (2 netter) Protea Quays 4*. Hotellet (4*) har en flott utsikt over Knysna lagoon og like ved ”waterfront” med alt du trenger like utenfor døren.
 • Hermanus (2 netter) Whale Coast Hotel 4*. Hotellet ligger hyggelig til i den fine byen.
 • Stellenbosh (2 netter) Dorpshuis Hotel 4*. Hotellet ligger sentralt i den hyggelige universitetsbyen.
 • Oudtshoorn (1 natt) Oudtshoorn Ouede Muel 3*. Hotellet ligger litt utenfor Oudtshoorn.

Måltider:
I Sør-Afrika spiser man godt og variert. Mange spennende og interessante restauranter. Vi serveres buffetfrokost hver dag før vi reiser ut på tur. Lunsj/middag etter det som er merket i programmet (F/L/M). Drikke til måltidene er inkludert. De dagene det ikke er f.eks. felles middag, samles de som ønsker og går sammen og spiser.

Reiseleder – lokal guide:
Sylvi Hollstedt fra Linnea Reiser er med fra Gardermoen. Hun har vært i Sør-Afrika en rekke ganger. I Cape Town blir vi møtt av vår guide som er med oss under hele oppholdet. Vår guide er skandinavisk, men har bodd og arbeidet i Afrika i hele sitt liv. Han tar oss med på opplevelser og innvier oss i sør-afrikansk kultur og levesett vi knapt trodde var mulig. Vår guide snakker flere afrikanske språk. Så med all denne kunnskapen er våre gjester garantert fullt utbytte.

Vær/temperatur/klær:

Det er forsommer i SA og naturen viser seg fra sin aller beste side. Temperaturen er normalt som en fin mai måned hos oss. I SA kler man seg sporty. Det anbefales å ta med en vindtett jakke, varm gense/fleece, gode sko og badedrakt i tillegg til shorts og t-shorter osv. Til kvelden kler man seg pent sporty.

Telefon og elektrisitet :
Det samme som hos oss (230V). Adapter trenges. Kan evt. lånes på hotellene eller vi har noen til låns.

Vaksiner:
Ingen vaksiner er påkrevet i de områdene vi skal oppholde oss.

Mat og drikke:
Man trenger ikke å være forsiktig med hva man drikker eller spiser. Vann anbefales å drikke fra flaske. Vi har flaskevann i bussen (inkludert).

Pass:
Alle må ha pass som er gyldig minimum 6 måneder etter at vi kommer hjem. Ifølge nye bestemmelser skal passet ha 2 ledige sider ved siden av hverandre ved innreise til Sør-Afrika – en høyre side og en venstre side.

Valuta:
Valutaen er Rand (ZAR) og det får vi kjøpt når vi kommer til Cape Town. Det er mulig at banker eller vekslingskontorer her i Norge også kan ha Rand til salgs. Men kursen er som regel svært dårlig. Man kan også ta ut i bankomater på samme måte som hjemme. Kort kan brukes på alle hotell og i de fleste butikker. Ikke på markeder. Sjekk Visa/kreditkortet ditt om det gjelder utenfor Norge/Europa.

Shopping:
Man kan gjøre en god handel på nesten alt. Klær, sko og skinnvarer og også gull og edelstener er noe man med fordel kan kjøpe. Vi besøker flere markeder og kunsthåndverk med beste kvalitet til gode priser.

Forsikringer:
Alle må ha gyldig syke- og reiseforsikring. Avbestillingsbeskyttelse ved akutt sykdom har de fles reiseforsikringer i sine vilkår. Sjekk din forsikring.

Påmelding og betaling:
Påmeldingsfristen er snarest og innen 1. august 2020.
Early Bird rabatt på kr. 1.000 ved bestilling før 1. juni 2020

Etter at påmeldingen er registrert sender vi bekreftelse med bankgiro pålydende depositumet kr. 6.000/person som betales innen 10 dager.
Restbeløpet fratrukket innbetalt depositum forfaller til betaling innen 15. september etter mottatt sluttfaktura fra oss.

Sylvi Hollstedt

Reiseleder

Siden 1986 har hun organisert og gjennomført konferanser, seminarer, ulike gruppereiser i inn- og utland for bedrifter og privatgrupper. Men nå er det grønne reisemål som ligger hennes hjerte nærmest.

Generelle reisebetingelser og regler ved avbestilling.

Vi oppforderer alle våre gjester til å gjøre seg godt kjent med våre generelle reisevilkår ved bestilling. Her på websiden finner du i tillegg noen gode reiseråd og svar på vanlige spørsmål.

Pris for denne innholdsrike reisen:

Kr 46.800 per person i dbl.rom

Tillegg: Kr 8.300 dbl.rom brukt som enkeltrom under hele reisen

Og inkluderer:

 • Fly (British Airways) Oslo-Cape Town t/r via London på økonomiklasse. (Tilslutningsfly fra andre destinasjoner i Norge til Gardermoen bestilles evt. ved påmelding)
 • Flyskatt (kr. 3.300 per januar 2020)
 • 13 netter i dbl.rom i 3* og 4* hoteller/logde
 • 2 netter på fly London-Cape Town t/r
 • 1 bagasje inntil 23 kg, 1 håndbagasje inntil 8 kg, setereservasjon
 • Et meget innholdsrikt program med safari
 • Alle inngangspenger, vinsmaking, fergebilletter, omvisninger etc.
 • Privat buss/sjåfør under hele oppholdet
 • Autorisert skandinavisktalende guide under hele oppholdet
 • Sylvi Hollstedt er reiseleder fra Linnea Reiser og er med fra Gardermoen
 • Måltider inkl. drikke (vin/øl/mineralvann/kaffe): Frokost alle dager, Lunsj (10), Middag (6), Måltider på flyene fra/til London-Cape Town
 • Flaskevann i bussen
 • Mva og andre lokale skatter

Ikke inkludert:

 • Township besøk - guide, transport, lunsj etc kr. 1.350
 • Robben Island – båt t/r, omvisning etc. kr. 800
 • Tips til guide og sjåfør

Prisen er beregnet ut fra minimum 20 fullt betalende deltagere, valutakurser og kjente avgifter per januar 2020. Vi tar forbehold om pris- og programjusteringer som evt. må gjøres grunnet forhold vi ikke råder over eller kan vite om på forhånd, herunder flytidsendringer. Det vises for øvrig til våre Generelle Reisebetingelser.